Sidan innehåller Annonslänkar

Ute festlekar!

Stafett lek

lekar kalas
Ute lekar

Man delar upp sig i två lek lag. Lagen sitter eller står mitt i mot varandra på två led, gärna killar och tjejer på var sitt led. Det behövs en tändsticksask utan låda och stickor eller annan liten ask som passar till denna roliga festlek.
Den som är först i ena ledet sätter asken på sin näsa. Det gäller nu för denna att utan hjälp av händer få fast asken på näsan på deltagarna på motsatt sida. När detta lyckats ska asken över till nästa person i leken mitt i mot, och så vidare. Om asken hamnar på golvet får man börja om leken. Det lag som först har fått asken fast på näsan på den som står sist i ledet vinner leken.
Det går att tävla med två lag samtidigt eller på tid med ett lag i taget.

Denna lek fungerar nog både på kalas och som festlek för lite äldre.
Potatis tänjning
Vad behövs för denna lek?
Potatisar som är ungefär lika stora, en till varje deltagare
Olika sorters verktyg, ex kavel, hammare, sax, visp, gaffel passar för denna lek.
Varje deltagare tilldelas en potatis och väljer ett av de olika verktygen eller redskapen som lagts fram. Sedan är deras uppgift att försöka skapa en så lång sammanhängande bit av potatisen som möjligt. En klurig lek som kan framkalla många skratt på festen eller kalaset.

barnlekar
kalas

Rörelsekull
Detta är en rolig lek som är lätt och går fort att lära sig!
Leken går till på samma sätt som vanlig kull dvs: ett barn är jagare och de andra barnen ska försöka komma undan. När någon blir tagen, så visar jagaren en rörelse som den som är fångad måste göra. Detta kan tex: vara att hoppa på ett ben eller göra en kullerbytta eller vinka.

Det kullade barnet får hoppa på ett ben ändå till någon kommer och ”befriar honom/henne” genom att göra samma rörelse. Den som jagar behöver inte visa samma rörelse varje gång utan får hitta på nya rörelser för varje deltagare som blir kullad. Ju tokigare rörelser, desto roligare blir leken.

kul lek för barn som behöver motion
kalas lekar

Vad blev min tid?
Variationsmöjligheterna är oändliga i denna roliga festlek! Alla kan vara med och tävla mot varandra och det har inget att göra med vem som är snabbast, störst eller minst.

En lagom stor runda ses ut t.ex. ett varv runt huset eller kvarteret. Lekledaren ställer sig vid det som utses att bli startlinjen och antecknar alla deltagares namn. På tid ska sedan alla ta sig runt den bestämda sträckan. Detta kan ske antingen på valfritt eller gemensamt bestämt sätt (gå, springa, hoppa, cykla mm).

Vid målgång antecknas var och ens tid. Kom ihåg att det spelar ingen roll vem som kommer först – detta är inte vad tävlingen går ut på!

Nu börjar utmaningen! Åter igen ska alla ta sig runt sträckan – men försöka pricka in samma tid som på första rundan! Närmast vinner. Kul att hitta på olika varianter av denna lek.

Denna festlek passa både stora och små som tycker om att leka!
Mer festlekar!