Sidan innehåller Annonslänkar

Mera festlekar

Placera deltagare

lekar

Lagen ställer  upp på led. Ledaren talar om på vilket sätt lagen skall ändra sin placering. Det kan vara i bokstavsordning, ljusast hårt först – mörkast hår sist, största fötterna först – minsta sist, tyngst först – längst sist, lägsta gatuadressen först – högsta sist osv. När  laget är färdigt ropar de ”klar.” Ledaren kolla om det stämmer får det första klara laget  poäng. Först till tre har vunnit. Här följer några ytterliggare alternativ. Bokstavsordning efter födelse månad. I nummerordning efter födelsedatum

Choklad leken

festlekar

Sätt alla barn i en ring, lägg fram en tallrik med en god chokladkaka på, lägg tumvantar,mössa,halsduk samt kniv & gaffel bredvid.
Födelsedagsbarnet börjar att slå en tärning, om det blir en sexa ska han/hon rusa fram och ta på mössa,vantar och halsduk samt sedan försöka att med kniv & gaffel skära ut en ruta choklad och äta den. Under tiden går tärningen i tur och ordning mellan de övriga barnen och när nästa person får en sexa är det bara att byta plats med den som skär ut chokladen Man får bara slå ett slag åt gången.
Det kan vara bra att ha lite extra choklad på lager som tröst pris till dom som blir utan!

Socker bit i mjöl

socker bit

Till denna festlek krävs: Två baljor/hink eller likande fyllda med mjöl. Två eller fler sockerbitar. Eventuellt ett par ögonbindlar.
Så här leker nil: Ställ fram baljorna och fyll dem med mjöl. Lägg sedan i en sockerbit (eller flera)  i varje hink. Se till att sockerbitarna inte syns! Deltagarna ska sedan parvis utmana varandra i en ”duell” nu gäller  det att vara först med att hitta sockerbiten/sockerbitarna i baljan. Och  man får inte använda händerna! Det är alltså ”ner med ansiktet i mjölet” som gäller.  Med en ögonbindel blir det förstås svårare! En rolig lek på festen, bara man inte är rädd för att bli ” lite” mjölig. Det kan vara bra att ha förkläden som skydd.
Mer festlekar!