Sidan innehåller Annonslänkar

Festlekar för lag.

Spikstafett

festlekar spikstafett

Detta behövs. 2 stubbar,2 stora spikar,2hammare

Ställ upp de  två lagen  i led. En  hammare och stubbe  per lag placeras ca 8 meter längre fram, sen ska dom gå/ springa fram och spika ner spikarna, men endast ett slag per man, även om det blir en miss.Sedan får dom springa tillbaka och ställa sig sist i kön. Böjer man spiken får nästa person börja slå den rak igen.

Vinnaren är det lag som först får ner spiken helt. Det tar längre tid än vad man kan tror, och det är oftast tjejerna som träffar ty dom tar tid på sig att sikta, medan killar ska slå i den på ett slag, vilket oftast  resulterar i en total miss.
En riktigt rolig lek där alla verkligen engagerar sig i leken och försöker få ner spiken.

En annan  rolig stafett variant .

Detta behövs två ärt påsar och två tennis bollar.

Dela upp i två  jämna lag, Bestäm  en bana, markera  start och mållinje och ett märke att runda. När man tar sig runt  banan ska man ha en tennisboll mellan knäna och en ärt påse eller ris påse på huvudet.(Bra balans och koordinations övning).

Nu gäller det förstås att komma i mål med både bollen och påsen kvar. Annars får man gå tillbaka och börja om!

Det lag där alla deltagarna kommit i mål, utan att tappa bollen eller ärt påsen segrar.

midsommar festlekar
festlekar sked

Boll stafett med sked

Detta behövs: fyra pingis bollar och fyra matskedar.

Bestäm  en bana, gör en start och mållinje och ett rundnings märke, en sten,pinne eller något annat som passar att  rundas innan ni vänder tillbaka igen. Dela upp er i två  jämna lag  och ställ er vid en startlinje. En i vardera laget springer/går på en given signal med en sked i varje hand och en boll i varje sked. Spring/gå så fort som möjligt utan att bollarna ramlar av skedarna. Om bollarna ramlar av får man återgå  till startlinjen och börja om. När man kommer i mål, lämnar man över skedarna och bollarna till näste man som springer/går banan.

Det lag där alla deltagarna har sprungit/gått banan utan att tappa bollarna först, segrar.

Mer festlekar!