Sidan innehåller Annonslänkar

Barnkalas lekar

Barnkalas lekar

barnkalas lekar /Godis race

Häng ett snören från en hög höjd, tex taket, med en klädnypa i slutet. I klädnypan satte man fast en lång godisorm eller varför inte en smarrig godisrem. Sätt upp ett par sådana i en rad .
Den som äter upp sin först segrar och man fick absolut inte använda händerna.

Barnkalas lekar /Vissel leken

barnkalas lekar

Ge alla deltagare 3-4 kex. På given signal stoppar man kexen i munnen och tuggar söder dem.  Nu kommer det svåra. Nu gäller det att snabbast vissla en melodi!
Den som först lyckas vissla en melodi vinner. Det är jättesvårt när man har munnen full av kexsmulor!  För att göra det ännu svårare kan man i förväg  ha bestämt  vilken låt alla ska vissla. Vinnare blir den som först lyckas vissla melodin ordentligt. Det här är en av dessa barnkalas lekar som brukar framkalla många skratt !

Barnkalas lekar/ Blindbock

Detta är en barnlek som dom flesta har lekt,men tänk på att lekan kräver stort utrymme.
Alla sätter sig i en ring på golvet. En  väljs ut till blindbock och får en bindel för ögonen. Blindbocken placeras  i mitten av ringen och ska snurra några varv samtidigt som de andra  byter platser, tänk på att gå och inte springa när ni byter platser. Sedan ska bocken gå fram till någon i ringen och försöka gissa vem det är genom att enbart känna på honom eller henne, brukar bli många skratt . Om blindbocken gissar fel puttas han vidare till nästa och så vidare. När blindbocken gissat rätt får den bli ny blindbock. Vill ni göra leken lite svårare kan deltagarna byta några klädes plagg med varandra.

Barnkalas lekar /Fiskdamm

Som avslutning är  fiskdamm  ett måste!
Här hör det också till att den som fiskar ibland får oväntad fisk. Dvs, fiskaren får inte godispåsen med på en gång utan kanske en gammal strumpa,sko eller något annat tokigt  på första försöket. Gissa om det blir många förtjusta rop och skratt när fiskaren får lillasysters/lillebrors blöja eller napp!

Barnkalas lekar för yngre barn

barnkalas lekar

Hunden och benet – passar  bra om det är lite mindre barn med i lekarna. Barnen sitter i ring, och en är i mitten och är själva hunden. Hunden sover, och under tiden knycker någon hans ben (en liten pryl, typ  trä pinne). Alla barn håller händerna bakom ryggen, och ett av dem har benet. hunden vaknar, och försöka leta rätt på benet genom att krypa fram och skälla på ett barn i taget. Barnet får då visa händerna, om benet hittas är omgången slut och barnet som tog benet får vara hund nästa gång. Denna barnkalas lek passar för yngre barn 3-5 år.

 

Bil race
Passar bra för det lite yngre barnen.
All deltagare eller lag får bygga vars en bil av legoklossar. Kolla så att det finns tillräckligt med hjul till alla lego bilarna, utan hjul är det svårt! När bilen är klar fäster man ett långt snöre i fronten på lego skapelsen. I andra änden fäster man en penna eller pinne på vilken det går att snurra upp snöret.
När alla bilar är färdiga ställs de upp längs en markerad startlinje, deltagarna ställer sig längs en mållinje en bit bort, snörena dras ut till  full längd. När starten går gäller det att snabbast få bilen till sig genom att snurra upp snöret på pennan/pinnen. Det är såklart inte tillåtet att rycka bilen till sig utan den måste metodiskt snurras fram hela vägen till mållinjent. Först bil över mållinjen segrar! Om man vill kan man även dela ut pris till roligaste skapelsen.

Barnkalas lekar / Tema tips

Barnkalas lekar

Har du svårt att hitta på tema till barnkalaset kommer här några tema tips. Gör gärna  en tårta med inspiration med temat för kalaset,har du svårt att göra det själv  så finns många kondis som kan hjälpa till med detta.
Piratkalas
Att klä ut sig till pirat är behöver inte vara dyrt eller krångligt. En snusnäsduk runt huvudet  kan räcka och kanske lite pirat smink . Lämna inbjudan i flaskpost (använd helst en pet flaska så slipper ni glas kross), lägg barnkalas inbjudan  i flaskan om du vill kan ni dekorera flaskan.
Maskerad
De flesta barn gillar att klä ut sig.Har du svårt att hitta på roliga maskerad plagg kan du kika in hos… www.partykungen.se  dom har  ett stort utbud på roliga tillbehör,teman och förslag på barn kalas lekar .

Hur långt tid är lagom för ett barnkalas?
Oftast brukar mellan 2-2,5 timmar vara lagom mer brukar varken barn eller föräldrar orka, men det beror så klart på vilken ålder det är på  deltagarna på barnkalaset och hur många barnkalas lekar ni vill leka.
Hoppas att några av dessa barnkalas lekar passade och tänk   på att man är aldrig för gammal för att lekar.