festlekar vid bordet

Roliga festlekar vid bordet.

När man sitter vid bordet kan det vara kul att ha några roliga och enkla festlekar att börja kvällen med för att lätta upp stämningen.

Här nedan finner du några lekar som passar som festlekar vid bordet.

festlekar vid bordet -Galenpanna

Alla får varsin  post-it-lapp och skriver någon känd person på lappen,
vem som helst. Sedan sätter man post-it-lappen i pannan på
någon annan av fest deltagarna. Därefter får alla i tur-och-ordning ställa ja och nej-frågor om vem de är (som står på deras lapp i pannan) tills någon har kommit på  rätt svar, alternativt tills alla har kommit fram till vilka de är

Annars kan man ju bara köra en ”20 frågor”, där en person tänker
på en kändis och alla de andra får ställa ja och nej frågor tills de
har kommit på vem de är och sedan byter man. Lekar man denna festlek så behöver ju inte alla delta utan bara gissa på kändisen.

festlekar vid bordetRappakalja med saker

Leta fram ett gäng underliga  saker från boden, verktygslådan,
syskrin eller annat.
Det skall vara sådant som man inte direkt kan avgöra vad
det används till.

På festen visar man upp en av sakerna i taget. Lagen ska gissa på namnet på föremålet och hur detta föremål nyttjas

Har   man ingen aning  om vad det  är får man hitta på ett eget kreativt förslag och berätta(gärna med gester) hur man använder det.

Lagen skriver sina förslag på lappar och lämnar in till festarrangören.
Sedan får alla gissa på rätt svar man får poäng för rätt svar men
även poäng när någon röstar på ditt förslag.

Knepiga ord

Denne festlek går även att göra med knepiga ord. Slå upp lite kluriga ord och skriv ner förklaringen på dessa. Du kommer att bli förvånad över  hur många roliga och  kluriga ord det finns. När ni väl har kommit igång att leka finns det säkert någon av gesterna som har någon rolig party lek på lager.

Vill du ha något kul till Festen Besök>> www.partykungen.se  dom har allt du kan behöva!

Vill du ha ett spel som funkar vid bordet då kan du kika på:RACKARE:

 

Rackare är ett bordspel som passar dom flesta!
Produktbeskrivning
Rackare är ett uppkäftigt festspel med mycket humor. Förlagan är det extremt populära amerikanska spelet Cards Against Humanity.

Spelet är väldigt enkelt – till den grad att endast puckon kan missuppfatta reglerna. Om man mot förmodan vill spela Rackare, passar det lika bra att göra i stora som små sällskap och lika väl vid festliga som direkt ofestliga tillfällen. Rackare är snabblärt, snabbspelat och passar dom flesta åldrar.

Regler
En spelare läser upp en ofullständig mening från ett vitt kort och de an- dra spelarna fyller i med sitt bästa svarta kort. Rackarkungen ger poäng till sin subjektiva favorit. Den som först har samlat ihop tio poäng har vunnit spelet och får titeln “en riktig liten rackare”.

Läs mer och beställ RACKARE hos… www.partykungen.se

Detta spel har fått väldigt många positiva recensioner.

Musik quiz

En kul musik frågesport är alltid omtyckt. Försök att hitta ett passande tema som genomsyrar valet av låtar. Försök att anpassa till åldern på festdeltagarna. Förslagsvis 50,60,70,80 eller 90 tals tema. Dela in lagen i 2-4 personer . Vill du ha en extra twist på musik quizet kan då låta lagen sjunga eller nynna låtarna för varandra. Förslag på frågor kan vara artist,årtal,andra låtar av denna artist.  Det kan även vara kul att fråga om personerna har några speciella minnen till någon av låtarna.

Hoppas att någon av dessa festlekar vid bordet passar dig. Alla behöver vi lite mer fest i livet. Tycker du att det är för lite fester ordna en själv. Kör med knytkalas så blir det inte så jobbigt.

Hoppas ni får  en lyckad fest.

Incoming search terms:

  • lekar vid bordet
  • lekar runt bordet
  • jullekar vid bordet
  • lekar på fest vid bordet
  • fest uppdrag vid bordet
  • lekar kring bordet
  • knytkalas tips