Sidan innehåller Annonslänkar

Barnlekar

barnlekar
barnlekar

barnlekar för alla

Sätta knorren på grisen

Detta är en av dessa barnlekar som fungerar i alla åldrar bara du har lite fantasi . Rita en stor gris på ett papper. Sätt bindel för ögonen på barnen och låt dem rita en knorr där de tror att den ska sitta. Vill du göra det lite svårare kan du snurra barnet ett varv. En annan variant  För de lite äldre barnen  är att ta en bild på   en kändis ( kanske Zlatan om det är kill kalas)  där man klippt bort näsan. Sedan gäller det att pricka rätt.

Barnlekar /Pyssel

Vid tema fester kan barnen få göra något som följer temat. Det går bra att pyssla även utan tema. Förslag på pyssel
Måla på en t-shirt. (Billiga t-shirts finns på bla.  i hobbyaffärer,ÖB eller så kan du be barnen ta med egna tröjor så slipper du hitta färg som passar alla.)
Garnera en fotoram med pärlor och/eller olika typer av pasta. Behåll ramarna och efter kalaset för torkning och ge dem till barnen med ett foto från kalaset.
Vika enkla pappersflygplan och gör en tävling vem som kommer längst eller vem som kan pricka ett föremål tex. en ballong eller pappersmugg.

barnlekar
barnlekar

En av flera roliga barnlekar är att bygga en  rolig hinderbana, inomhus eller utomhus, och låt barnen tävla i lag om vilket lag som är snabbast. Allt som behövs i denna typ av barnlekar är ett tidtagarur, en hinderbana och roliga priser till  alla glada vinnarna. Utomhus bana  kan t ex bestå av följande saker; stolar att krypa under eller klättra över, bord att krypa under eller klättra över (se till så att du har  stabila möbler som tål detta), plattor, brädor eller mattor att hoppa fram på, en  lång kartongtunnel att åla igenom, bildäck att springa i, några rep eller linor uppspända i gräsmattan att åla under (använd tält pinna bandyklubbor,krocketutrustningen), brädor eller en smal tygbit att balansera fram på, en vipp bräda att gå över (lägg en brädbit över en rund stock eller några andra plankor så att den blir som en gungbräda), knyt upp band i ett träd i lagom hopp höjd så att de kan dras ned, använd rutschkanor och repstegar om du har, eller gör en lian av gamla lakan i ett träd.Det här är en av dessa  barnlekar som kräver lite rekvisita. Om du saknar brädor och dylikt, fråga grannar, på närmaste brädgård eller en däckfirma. Snabbaste laget vinner,läs om fler barnlekar .

Mer barnlekar

Inne  kan man kanske inte svinga sig fram riktigt på samma sätt i denna barnlek, men det går ändå bra att göra en hinderbana,men det är ingen barnlek. Använd stolar, bord och soffor, rulla ihop mattor att balansera på, använd mattbitar att hoppa fram på osv. En kartongtunnel att åla igenom passar bra även inomhus. Tänk på att många barnlekar kan varieras på flera sätt bara din fantasi sätter stopp .Om du vill göra det lite läskigare kan släcka lamporna så att man får krypa i mörkret.Du kan även måla en del av banan på papper (på baksidan av en tapet eller på brunt skyddspapper) med ”figurer” att hoppa på, en smal spång att balansera på (så att man inte hamnar i vattnet hos hajarna.

Barnlekar/Gissa ljudet

Barnen sitter bredvid varandra vänd från lekledaren. Den som leder leken ska nu åstadkomma olika ljud och barnen ska försöka gissa vad det är för slags ljud. Det kan vara t ex att riva sönder papper, klippa i papper,släppa ut luft ur en ballong skriva på papper, hälla vatten i ett glas, såga, fila, hamra, o s v. Segrar gör den som gissat rätt flest gånger. Eller så kan du låta barnet som gissat rätt göra nästa ljud.Hoppas att ni har roligt med dessa barnlekar!

Barnlekar/Noaks ark

barnlekar
barnlekar

Barnlekar inomhus.
Noaks ark leker man  bäst inomhus. Lekledarerska i förväg skriva två lappar med varje djurnamn (fågel,katt, hund tex). Varje barn får en lapp till  och se till att det är ett jämt antal deltagare.

När alla barnen har läst sina lappar så ska man släcka ljuset så att det blir ganska mörk,hjälp gärna till att läsa så alla förstår vilket djur dom ska vara.
I mörkret ska barnen låta som djuret som står på lappen. Barnen ska nu försöka hitta ett djur som låter likadant som sitt eget.
I denna barnlek behöver du :
1. Papperslappar och penna.
2. En lokal eller större rum som man kan släcka ner så det blir ganska mörkt,inte kolsvart då kanske vissa blir rädda!
Snart kommer fler inomhus barnlekar.

Snart kommer fler barnlekar

Mer festlekar och party tips!