Sidan innehåller Annonslänkar

Festlekar för barn

Panga ballong

Alla som leker delas in i två lag med varsin ”pangare”. De två pangarna får varsin nål och ställer sig på varsin stol på vardera sida av spel planen. En ballong kastas ut och det gäller för båda lagen att försöka få ballong till sin pangare för att denne då skall försöka panga ballongen med sin nål. Lagen får poäng för varje ballong som respektive pangare lyckats förstöra med nålen.

Leken pågår tills  alla ballongerna är slut.

Stampa ballong

 

Stampa ballong är namnet på en mycket högljudd och fartfylld lek. Till den här leken behöver man en ballong och ett ca 30 cm långt snöre till varje deltagare.

Börja med att dela ut en ballong och snöret till  alla som ska vara med. De får själv blåsa upp ballongen och fästa snöret runt ballongen  som ska bindas  runt vaden. På lekledarens signal så ska man försöka trampa sönder andra personers ballonger. De som får sin ballong sönder trampad är ute ur leken. Leken fortsätter tills det bara finns en med en hel ballong kvar ,den vinner! en person med klack skor får nog leka barfota för att inte någon ska få blåa tår!

Festleken Ballongstafett

 

Dela upp deltagarna i två lag och gör upp en startlinje som lagen ställer sig på  ett led bakom. Ställ upp två stolar några meter framför lagen. Förste man i varje lag håller var sin ballong mellan benen och går så fort som möjligt fram och rundar stolen och tillbaka till näste man i ledet som tar över ballongen och fortsätter. Om deltagaren tappar ballongen eller ballongen spricker, måste denne börja om från startlinjen. Det lag som blir först i mål vinner.

Leken  kan göras enklare eller svårare beroende på vilken storlek på ballongen som man använder och hur mycket luft man har blåst in in ballongen. Denna lek passar både för vuxna och barn.

Mer festlekar och party tips!

2 reaktion på “Festlekar för barn

Kommentarer är stängda.