Sidan innehåller Annonslänkar

Roliga inne lekar

Kort leken         fest tips

Passar både som festlek eller kalas.
Alla sitter i en ring lekledaren går runt hela ringen och ger var och en ett kort från en kortlek. Alla kollar på sina kort och lägger på minnet vilken färg (hjärter, ruter, spader eller klöver) som kortet hade. Lekledaren går sedan ett andra varv och samlar ihop alla korten igen. Lekledaren blandar kortleken och drar ett kort och ropar ut vilken färg det är. Då ska alla med den färgen flytta ett steg åt höger, om det redan sitter någon på den stolen så sätter man sig i dennes knä. Lekledaren lägger kortet åt sidan och drar nästa kort. om någon sitter på en så kan inte denna flytta även om det är ens kort som blir uppropat utan det är bara den som är överst som kan flytta. Det kan sitta hur många personer som helst på varandra så ha ej för klena stolar! Olyckor har inträffat!
Om det kommer upp ett ess så kommer ingen att flytta utan istället så kommer alla dessa ”högarna” att vändas så att den som satt överst i högen sitter underst, den som satt näst överst sitter näst underst osv.
Först tillbaka till sin egen stol vinner leken. Tänk på att ta det lugnt så att ingen skadar sig  i denna  festlek.

fest tips och lekar

Frukt sallad Rolig lek som är en variant på hela havet stormar.
Antal deltagare: ca 10-20
.Lekmaterial: Stolar (antalet stolar ska vara 1 färre än antalet barn/vuxna).
Lekbeskrivning: Den utan stol ställer sig i mitten, övriga deltagare sätter sig på stolarna placerade i en cirkel runtomkring. Den som leder gruppen delar in denna i fyra grupper = fyra frukter. Till exempel: äpplen, päron, apelsiner, bananer. Så där, nu kan leken börja! Personen i mitten ropar ”Apelsiner!” varpå alla apelsiner ska byta plats med varandra. Samtidigt ska personen i mitten försöka sno åt sig en av stolarna. Den som blir utan stol, blir den som får ropa ut ett fruktnamn nästa gång. Nu kanske han eller hon väljer att ropa ”Äpplen!” istället, och då är det alla äpplen som får byta plats. Men, väljer personen i fråga istället att ropa ”Fruktsallad!” betyder det att ALLA frukter byter plats med varandra. Hela tiden är det den som blir utan stol som får bli utropare i mitten nästa gång.
Kul lek som passar stora och små fest sugna!  Mer barnlekar!

Mer festlekar!

Här kan du läsa vad wikipedia skriver om festlekar